Att Amazon kommit till Sverige har inte utgått någon e-handlare. Men hur påverkar det mig och vad kan man göra? Här kommer 3 tips från Sunbird Webbyrå om vad vi tycker ni ska fokusera på för att positionera din e-handel bättre för 2021 och framåt.

1. Bli bättre på det du redan är bäst på

Det första steget för att konkurrera mot Amazon är att ta reda på vad du kan göra bättre än dem. Amazon kalas “Everything store”, vilket innebär att de inte gör allt bra. Nischa dig och satsa på Amazons svagheter. Detta gäller alla aspekter från hemsidan, supporten och produktkvalitén.

2. Skapa ett bättre sortiment och framhäv det

Det är svårt att konkurrera med Amazons storlek och djup i sortimentet. Vad du kan göra är att ta fram ett bättre utbud och presentera det bättre. Säljer du byggverktyg är det din roll att ta fram de bästa och hjälpa användaren att förstå varför.

Genom att skapa mervärde för besökaren kan du lättare positionera dig som experten inom området. Ni måste skapa en användarvänlig hemsida för er ehandel.

3. Skapa en personlighet som sticker ut

När Amazon är opersonligt med fördelen att de har kort leveranstid och brett lager behöver du bli mer personlig. Erbjud kunden en upplevelse och ett bättre bemötande.

Detta kan man få fram genom personlig webbdesign, härlig support och lyfta fram eran story. Ett företag som gör detta utmärkt är Fager. De har både karisma och själ. Kunderna är lojala och vill handla av dem. De tillför mycket som ett opersonligt Amazon kommer ha svårt att erbjuda.

Vår bakgrund på Sunbird Webbyrå är inom webbdesign till företag och Google optimering. Enligt erfarenhet är det oftast ett bra steg att börja med en enkel e-handel via ett av de gratisverktyg som finns. Men så fort du bestämmer dig för att detta är vad du vill göra måste man skräddarsy hemsidan och bli mer modulär. Ett statiskt läge där du inte kan anpassa kundupplevelsen att bli bra räcker inte för 2021 och framåt.

När konkurrensen ökar måste man förbättras med den. Det gäller att erbjuda era kunder något som Amazon inte kan erbjuda dem. Marknaden är alltid i förändring och att man ska fokusera på det man kan påverka. Fortsätt att fokusera på kunden och det ni gör bäst.


Det är viktigt att du hittar en bra webbyrå för e-handel. Någon som skapar bra webbdesign och effektiv marknadsföring. Vi på Sunbird Webbyrå hjälper er gärna ta er e-butik till nästa nivå. Vi jobbar med företag i hela Sverige men vi är en lokal webbyrå i Malmö och Lund.