Om oss

ehandelstips.se är en webbtidning med intressanta artiklar för dig som arbetar med e-handel.

Här får branschfolket bästa tipsen och unik redaktionell läsning som hjälper dig som e-handlare att utvecklas.

Håll till godo!

Här har vi samlat några av Sveriges främsta inom e-handel som delar med sig av sina åsikter, tips och visdomar.

Avatar photo
Egenföretagare

Online marketer som driver olika affiliate-projekt. Driver bland annat hemsidan abono.se

Avatar photo
Content & SEO-asnvarig, Blikk

Albin Sandberg har många års erfarenhet av digital marknadsföring. Han arbetar för närvarande som Content & SEO-asvarig på SaaS-företaget Blikk. Tidigare har han bl.a. arbetat på den digitala marknadsföringsbyrån Adsight samt hos diverse e-handlare.

Avatar photo
CEO, Zalster

Albin har en bred erfarenhet av digital och datadriven marknadsföring med bakgrund från bland annat från Let’s Deal, där han arbetat som marknadschef sedan bolagets start. Han fastnade tidigt för Facebook-annonsering och har varit expert inom området de senaste 8 åren. 2015 grundade han AI-plattformen Zalster; en plattform som automatiserar och optimerar Facebook annonsering med hjälp av algoritmer tillsammans med mängder av kompletterande funktioner som täcker varje Facebook-annonsörs behov, oavsett budgetnivå.

Avatar photo
Agency Director, Synlighet

Alexander jobbar som Byråchef på Synlighet i Stockholm. Synlighet är en nordisk digital marknadsföringsbyrå som har funnits sedan tidigt 2000-tal med 60 medarbetare i Norge och Sverige. Alexander har tidigare arbetat som Web Manager & Nordic SEO Lead på Danske Bank samt Senior Konsult på Pineberry. Alexander sitter även med i juryn i ett flertal prisutnämningar som t.ex. European Search Awards.

Avatar photo
E-handelsentreprenör | Shopify Expert @ Iggy Agency

Möt Anton Ekström, en prisbelönt e-handelsentreprenör och tidigare grundare av Villahome.se, som tilldelades utmärkelsen PriceRunner Årets E-handlare 2023. Han blev också utsedd finalist i E-star Awards 2023, Årets E-handelsprestation samma år. Med en passion för e-handel och ett engagemang för att stödja andras framgång inom området har Anton etablerat sig som en betydande röst och expert inom branschen.

Avatar photo
Head of Digital Channels and Digital Sales på Bluestep Bank

Christer jobbar som ansvarig för e-handel och kundanskaffning på Bluestep Bank, en modern bolånebank med kunder i Sverige, Norge och Finland. Christer har tidigare bland annat arbetat som Head of E-commerce på Hultafors Group, Nordic E-commerce Manager på Apollo Travel Group, E-handelsansvarig på mediehuset IDG och E-commerce Manager på Arvato. Christer är en ofta anlitad föreläsare inom digitalisering och e-handel och har bland annat skrivit böckerna ”Gräv guld i dina egna kanaler” och ”SEO för alla - en snabbkurs i sökmotoroptimering”. I mars 2024 utkommer Christer tionde bok ”E-handel för alla”, en handbok som beskriver hur du i praktiken kan förbättra och optimera alla delar i din e-handel.

bengt wessborg
Ecom & AI expert, Ghostar

Bengt är serieentreprenör som har jobbat med e-com & AI sedan 2000. Aktuell med boken Backstage commerce som är en playbook full med ehandelstips och modeller. Är en av grundarna till Ghostar som fokuserar på att hjälpa e-handlare med olika lösningar samt kraften med AI.

Avatar photo
Egenföretagare

Online marketer som driver olika affiliate-projekt.

Avatar photo
Entreprenör

Björn startade sin första e-handel vid 15 års ålder, är medgrundare till e-handelsbolaget Confident Living, och driver idag Fashion Tech Group som bygger produktvarumärken med stora influencers. Björn är också rådgivare och styrelseledamot i flertalet e-handelsbolag, och driver podcasten Framtidens E-handel.

Avatar photo
CMO, Carismar

Carl har många års erfarenhet av varumärkesutveckling och digital strategi och har lett flera organisationer där marknad och tech jobbat integrerat med varandra. Han brinner för att hjälpa e-handlare att gå sin egen väg och skapa varumärkesupplevelser som får kunder att komma tillbaka.

Avatar photo
Onlinevideostrateg, Stockholm Media Factory

Carl-Henrik är en av grundarna till Onlinevideobyrån Stockholm Media Factory. Carl-Henrik har jobbat inom ett brett spektrum av onlinemarknadsföring där hans sinne för analys och konvertering innebär att det alltid är affärsnyttan som kommer i första hand.

Avatar photo
Medgrundare och VD Interlaced Influencers

Carl Kling har sedan 2016 jobbat med influencers och influencer marketing genom influencernätverket Interlaced Influencers.

Avatar photo
Sökmotorkonsult, VD

Christian Rudolf äger och driver Topdog SEO. Christian är seo konsult och internetmarknadsförare. Läs mer om Christian här:https://topdog.nu/christian-rudolf/

Avatar photo
Copywriter, CopyJournalisten

Christine är copywriter och journalist och driver CopyJournalisten

Christofer Grafström
Delägare Extend Marketing & Podcaster på Ehandelsnack

Christofer är medgrundare och delägare av mediabyrån Extend Marketing. På byrån arbetar han för att hjälpa e-handlare att expandera sina verksamheter genom användning av betalda annonser, marketing automation och e-postmarknadsföring. Utöver detta driver han också Sveriges första videopodd inom e-handel, Ehandelsnack.

Avatar photo
Medgrundare & tillväxtansvarig, Greenbalance

Christopher kommer från en bakgrund inom finans, med specialisering inom kryptovalutor. Arbetar för tillfället inom Svensk E-handel med fokus på sökmotoroptimering, digital marknadsföring samt webbdesign för Greenbalance.

Avatar photo
Digital projektledare, Nexo Agency

Coleen är expert när det gäller att skapa en lyckad digital närvaro. Hon arbetar just nu som Digital projektledare på marknadsföringsbyrån Nexo Agency.

Avatar photo
Copywriter, SEO-skribent och grundare av Norrlands Webbyrå

Danielle driver Norrlands Webbyrå som levererar copy och sökmotoroptimerad text till företag på webben. Byrån hjälper också företag med deras sökmotoroptimering, digital marknadsföring samt webbdesign i Wordpress.

Avatar photo
Transaktionsrådgivare, I Am Growth

David Vesterlund är transaktionsrådgivare och driver bolaget I Am Growth AB. Ett företagsmäkleri nischat mot e-handel och digitala plattformar. Han är också grundare till och CPO på det snabbväxande MarTech bolaget Increv.co som har fokus på internationellt länkbyggande. Efter närmare 10 år i finansbranschen och ett par år som företagsmäklare inom en av landets största kedjor valde David att sadla om och satsa på entreprenörskap och sitt eget mäkleri. "Att vara nischad är alltid bättre än att vara bred och har du en tydlig idé med vem företaget ska hjälpa kommer dit hårda arbete att ge snabbare och bättre resultat."

Avatar photo
Podden om framgångsrik e-handel

E-commerce SUCCESS är podden om framgångsrik e-handel. I podden intervjuas framträdande personligheter inom e-handelsbranschen. Vi pratar om deras framgångar inom e-handel och om hur resan fram till där de är idag har gått till.

Avatar photo
Skribenter med e-handelskunskap

Här samlar olika skribenter från mässbolaget easyfairs (e-Commerce Stockholm) sina bästa artiklar inom e-handel.

Avatar photo
It-bolag inom foodtech

eatersmap är ett it-bolag som bygger lösningar inom foodtech. I teamet finns en djup spetskompetens inom detta segment. Detta i kombination med eatersmap unika data kring svenska livsmedel gör att vi kan skapa riktigt smarta och innovativa lösningar.

Ebba Andersson
VD och Marknadsförare, EA Media

Ebba driver EA Media en marknadsföringsbyrå som hjälper e-handlare med Meta annonsering.

Avatar photo
Marknadskoordinator, DIBS

Ebba jobbar på DIBS Payment Services som varje år släpper Svensk E-handel – en rapport fylld med tips och statistik kring e-handel och hur, vad och varför konsumenter handlar på nätet.

Avatar photo
Dropshipping mentor, e-handlare

Edvin driver flertal e-handels butiker, vissa som dropshipping, andra med lager i Sverige. Han har även coachat flertal personer till framgång med deras e-handel, varav vissa, likt Edvin jobbar med e-handel/dropshipping på heltid nu.

Avatar photo
Entreprenör, ehandelstips.se

Ägare till Ehandelstips och gedigen erfarenhet av e-handelsbranschen. Stor passion för nya trender, är i grunden utvecklare och entreprenör.

Avatar photo
Co-founder, Templ

Emanuel har mångårig erfarenhet av ehandel i Kina. Nu medgrundare bakom webbhotellet Templ.

Emelie Ågren
Brand Manager & Co-Owner på Gravel Sweden

Emelie Ågren, delägare och Brand Manager på Gravel Sweden - en sociala medier byrå med huvudkontor i Stockholm. I hennes roll ansvarar hon för affärs- och varumärkesutvecklingen av Gravel. Hon arbetar strategiskt och operativt med att optimera affärsmål och skapa affärsnytta för Gravels kunder. Hos Gravel ligger kreativitet, mätbarhet och resultat i fokus. Behöver ni hjälp med att mäta er investering i sociala medier, öka er digitala närvaro, sälja mer online eller offline? Hör av er till Emelie så hjälper hon er vidare.

Avatar photo
Digital Marketing Manager, Boxon

Emilie driver idag Boxons digitala marknadsföring genom bl.a. content som berör smarta e-handelsförpackningar, trender, e-handelsutveckling och mycket annat.

Avatar photo
Marknadsassistent & redaktör, Ageras

Emma arbetar med marknadsföring på Ageras - en snabbt växande förmedlingsplattform av tjänster inom revision, redovisning och ekonomisk rådgivning som är etablerat i 5 länder. Emma har ett stort intresse för digital marknadsföring.

Avatar photo
Digital Strateg, United Power

Digital marknadsförare sedan 2012. Brinner för att hjälpa människor förstå hur den digitala strategin hänger ihop. SEO, Analytics, Ads osv samt hur de kan tolka sin statistik och förbättra sin rapportering för att ta bättre beslut.

Avatar photo
Marketing Officer, Ink n Art

Gabriel arbetar på tryck- och förpackningsbolag Ink n Art med allt som rör SEO-copywriting, SEM och webbanalys. Gabriel har även drivit kundnära förpackningsprojekt med e-handlare i norden. En förpackande, digital nörd helt enkelt. Utbildad kommunikatör och medievetare.

Avatar photo
Business Developer, Prime Penguin

Harald jobbar som affärsutvecklare för Prime Penguin, som digitaliserar och internationaliserar ehandelslogistiken genom deras användarvänliga plattform och nätverk av integrerade 3PL-partners. Harald har internationell erfarenhet av e-commerce och har tidigare arbetat som Key Account Manager på Klarna.

Avatar photo
Partner, MakesYouLocal

Henrik Hansen har jobbat med internationell handel och försäljning i över 20 år. Tillsammans med kollegerna på det nordiska bolaget MakesYouLocal, har Henrik en unik erfarenhet som han gärna delar med sig av. MakesYouLocal jobbar specifikt med e-handlare som skall igång eller redan är igång internationellt.

Avatar photo
CEO & Founder Pixel Nordic

CEO & Founder Pixel Nordic

Avatar photo
SEO-specialist, Svensk mediabevakning

Igor är webbutvecklare från början med många års erfarenhet av digital marknadsföring, mest SEO och Google Ads. Han äger eget företag och arbetar även för närvarande som SEO-specialist på Svensk mediabevakning i Halmstad.

Avatar photo
Digital marketing specialist, Synlighet

Som tidigare professionell yrkesdansare och ballerina har Isabella fått lära sig allt om motivation, disciplin och fokusering för att hela tiden göra sitt yttersta. Detta är något hon har kombinerat med lyhördhet, team spirit och enorm förmåga att absorbera ny kunskap. Isabella har flera års erfarenhet inom marknadsföring, Social Media och B2B Retail i nationella och internationella företag och har erfarenhet från ett flertal länder. Isabella har även utbildad sig inom Web analytics på Medieinsitutet. Isabella har en enorm förmåga att gå från uppgift till faktiskt utförande och jobbar hela tiden pro-aktivt för att ligga steget före.

Avatar photo
Digital Marketing Manager

Tillsammans med teamet på BOGIO hjälper Iza e-handlare att optimera och automatisera deras SMS-marknadsföring.

Avatar photo
Egenföretagare

Jacob är entreprenör och driver en portfölj av olika webbplatser som syftar till att ge aktuella råd och tips för e-handlare på respektive marknad. Jacob skriver även artiklar relaterade till e-handel för flera ledande företagssajter.

Avatar photo
Marketing manager, Insplanet & Elskling

Jesper jobbar dagligen med att skapa bättre räckvidd, tillväxt, varumärkesmedvetenhet och kundengagemang med hjälp av olika digitala kanaler

Avatar photo
Entreprenör & digital expert

Jesper har gått från självlärd affiliatemarknadsförare till att framgångsrikt jobba med marknadsföring och digital innovation inom några av de tuffaste branscherna online. Han driver egna digitala projekt och är grundare av karljesper.com där han delar med sig av strategier och taktiker som hjälper företagare att tjäna mer och stressa mindre.

Avatar photo
Senior Digital Strateg & VD, Maia

Med 17 års erfarenhet av SEO och digital marknadsföring driver Jimmy nu tillväxtbyrån Maia tillsammans med fantastiska medarbetare och digitala specialister.

Avatar photo
Webbutvecklare och SEO-manager, Viva Media

Igenom hela mitt livet har jag jobbat med idéutveckling och haft en stor passion för grafisk form, konst och design. Under livets krokiga vägar sprang jag på webbutveckling. Sitter idag på Viva Media som är en fullservicebyrå inom digital marknadsföring, där mitt uppdrag är främst webbutveckling och SEO

Avatar photo
SEO & Content Marketing, Maia

Joanna Warnestad arbetar som SEO-specialist på growthbyrån Maia som fokuserar på digital tillväxt och som erbjuder expertis inom flera områden av digital marknadsföring. Hon har gedigen erfarenhet av e-handel inom både B2C och B2B, där hon haft mest nytta av sin roll som SEO-expert i kombination av ett brinnande intresse för innehåll.

Avatar photo

Joeri Christiaans är datavetare vid Adchieve och har en bakgrund inom matematik. Han arbetar dagligen med att optimera orderdata och utveckla algoritmer.

Avatar photo
SEO & Growth specialist

En av Sveriges 101 supertalanger 2019 - enligt veckans affärer årliga lista. Finalist i kategorin Årets marknadsförare på Motorgalan. Jury på Svenska SEO Priset 2020. Jobbat med marknadsföring i över 10 år, idag äger jag byrån Growth Marketing. Älskar allt som rör ämnet Growth marketing. Tidigare var jag marknadschef hos startupen ABS Wheels.

Avatar photo
VD och konsult, Nivide AB

Johan Åberg är konsult på Nivide AB, en digital byrå i Malmö, som hjälper företag att hitta nya kunder på nätet genom annonsering i Google och sociala medier.

Avatar photo
Contentwriter & seo-skribent

Johan Hummelgård startade Skribentus 2004 har sedan 2015 arbetat med företaget på heltid. Idag består Skribentus av tre skribenter med olika specialinriktningar. Företaget producerar content till SEO-bolag, affiliates, E-handlare och bloggare, allt från enklare off-page till avancerade guider. Kan bättre texter ge bättre ranking? Det tror i alla fall mr Skribentus.

Avatar photo
Marknadschef, Cross Nordic Logistics

Johan arbetar som Marknadschef på Cross Nordic Logistics och har över 20 års erfarenhet från logistik och distributionsbranschen.

Avatar photo
Grundare, JSDigital AB

Johan har jobbat med digital marknadsföring hos Nordnet i sju år. Sedan ett par år tillbaka driver han även flera olika affiliatesajter som nu har tiotusentals besökare.

Avatar photo
Kommunikatör och kundansvarig, SiteSmart

Johan Svensson ansvarar för såväl marknad som befintliga kunder hos SiteSmart. SiteSmart är utvecklare, konsulter och driftare utav e-handelsplattform samt ytterigare produkter som marketing automation TrackSmart och Show2Friends. Kombinerar sin bakgrund inom digital media med SiteSmarts kunskapsbas till e-handlarnas förfogande.

Jonas Carlström
Digital Specialist inom marknadsföring, Mat.se

Jonas har bl.a. en bakgrund från Schibsted och digitalbyrå. Samt skapare av flera affärsutbildningar online & workshops inom Facebookannonsering, Mediaköp, Google Adwords (SEM) och SEO.

Avatar photo
Medgrundare & Delägare - Est Populo & amystat

Digital marknadsförare med erfarenhet av growth hacking, data analys, och att leda tvärfunktionella projekt.

Avatar photo
Digital specialist inom marknadsföring

Lång erfarenhet av digital marknadsföring. Stor passion för e-handel, bakgrund som webbutvecklare men på senare tid valt att specialisera mig inom digital marknadsföring. Specialiserad på SEO, SEM, SERP, Analytics, A / B-testning och AdWords med 5 olika certifieringar från Google.

Avatar photo
Entreprenör och E-commerce specialist

Jonny har arbetat med SEO, Content Marketing, SEM och e-handel i över tio år. Han är idag delägare i rekryteringsföretaget E-commerce recruit och driver ett antal framgångsrika SEO-sidor samt e-handelssajten Posterkid.se.

Avatar photo
E-handelsrådgivare & partneransvarig, eValent Group AB

Josef Abou har genom åren hjälpt flera hundra företag med att etablera och utveckla sin digitala närvaro med inriktning e-handel, konverteringsoptimering och bättre synlighet i sökmotorer.

Avatar photo
VD & grundare, Vendre AB

Karl är senior konsult inom e-handel och ansvarar för Vendres eget e-handelssystem V-commerce samt andra stora e-handelssatsningar på den svenska marknaden. Senaste året har Karl haft uppdrag hos Pricerunner, Webhallen & Bygghemma med arbete inom konverteringsoptimering eller e-handelssystem.

VD & grundare, Mediaklar AB

Käthe Nilsson är grundare av Mediaklar AB och brinner för e-handel, blogg och sociala medier. Käthe startade sitt första webbföretag 1999 och en röd tråd har varit att koppla samman content med e-handel. Hon har också startat Hittabox.se, Sweden Influencers, Bloggmingel.se och Optimalehandel.se.

Avatar photo
Ehandelsexpert, Kodmyran AB

Katrin Lundgren är VD, grundare av, och driver Kodmyran AB. Har jobbat med e-handel i olika form sedan 2001

Avatar photo
Webbanalytiker, Maia

Kim är senior digital marketing specialist på Maia vars främsta expertis ligger inom webbanalys. Kim har mångårig erfarenhet av att konsultera några av Sveriges största bolag. Hon drivs av datadriven marknadsföring och föreläser inom analys och mätning för skolor som IHM Business School, Berghs och Nackademin.

Avatar photo
Copywriter & konsult inom marknadsföring

Krister skriver annonser, säljbrev, e-postkampanjer, radioreklam, webbsidor, DM- och Internetkampanjer för många av Sveriges mest framgångsrika företag. Under de 19 år han varit aktiv copywriter har han bland annat jobbat med : IKEA, Svenska Spel, Statoil, Kodak, SAS, Veckans Affärer, Glocalnet, ICA, Naturapoteket, Dormy Golf, Företagarna, Svensk Mjölk, ÅF, BlueStep, Nordea, ComHem, Renault, Försvarsmakten och många andra.

Avatar photo
Customer Success Manager, SEO DESIGN

Kristin arbetar med kundkommunikation på SEO DESIGN, en digital byrå med fokus på att utveckla kunders verksamhet online. Byrån grundades för 15 år sedan och besitter en bred kompetens inom e-handel, marknadsföring, webbutveckling, SEO och SEM.

Avatar photo
Content Manager, Bambora

Lovisa Falkenberg har bred erfarenhet från kommunikation och marknadsföring, både inhouse och som konsult. Idag arbetar Lovisa som Content Manager på betalföretaget Bambora. Genom enkla betallösningar vill Bambora hjälpa sina kunder att växa och nå sin fulla potential. Bambora hjälper nu över 125 000 handlare i 65 olika länder att ta betalt, de har bland annat kunder som Komplett, Tre, Specsavers och Taxi Stockholm.

Avatar photo
VD och Marknadsförare

Lukas är medgrundare av INFINITO Digital Solutions som är en Digital Byrå i Göteborg. Byråns fokus ligger i att hjälpa företag att växa på nätet. Istället för att hjälpa bolag med ”marknadsföring” tar vi över hela företagets digitala infrastruktur och driver den framåt så att våra partners kan fokusera på att före det dem gör bäst.

Avatar photo
CRM & Marketing automation specialist

Lydia Bergh är utbildad marketing automation specialist med spetskompetens inom både email marketing och CRM. Utöver sin roll som marketing automation specialist så har Lydia även ett stort intresse för SEO och copywriting.

Avatar photo
SEO Consultant, Bonzer

Lydia jobbar som SEO Consultant på Bonzer i Stockholm. Bonzer är Danmarks ledande SEO byrå som sedan 2021 har fäste i Sverige och Stockholm. Lydia har stor erfarenhet inom digital marknadsföring och ett spetsigt fokus på sökmotoroptimering. Bonzer är en byrå som exklusivt jobbar med sökmotoroptimering och som består av 50+ experter inom området. Med flertalet success-cases inom e-handel skriver Lydia om det allra senaste och uppdaterade nyheterna om SEO i relation till e-handel.

Avatar photo
Digital Specialist, Frilans

Magnus har en bred erfarenhet inom digital marknadsföring, men är främst expert inom performance marketing. Han brinner för e-handel och att hjälpa företag växa. Idag frilansar han inom området och är även medgrundare till tjänsten Hairdressr – en app och hemsida för att hitta och boka frisörer.

Maic Ungermann
Medgrundare, VD, Rådgivare i digitalstrateg, One2Five – Home of Reviews

Maic är en av grundarna och VD för flera företag, inklusive One2Five – Home of Reviews. Detta företag fokuserar på teknik och tjänster inom produktrecensioner. Med över 15 års erfarenhet har Maic samarbetat med globala varumärken för att förbättra deras digitala marknadsföring och onlinekommunikation. Maic har en stark passion för marknadsföring, e-handel och affärsutveckling.

Avatar photo
COO & partner, Easycom

Markus jobbar med affärsutveckling på Easycom och hos deras kunder. Markus brinner för att hjälpa e-handlare till lönsammare affärer med hjälp av nya tjänster för smart digital returhantering och automatiserad säljstyrning.

Avatar photo
Projektkonsult, LiteBreeze Infotech AB

Mattias jobbar som projektkonsult/säljare på LiteBreeze Infotech AB. LiteBreeze är ett svenskt-indiskt utvecklingsföretag med kontor om 70 anställda i Indien som också har lokala representanter i Sverige och norden. Vi erbjuder systemutveckling, webbutveckling och utveckling av appar på distans med engelsktalande konsulter, konsulterna kan även göra besök hos kund i Sverige till exempel. Kontakta mig gärna på email eller telefon +46 (0) 75 - 179 1216

Avatar photo
Nordisk E-handelschef, HarperCollins

Max Sokolov är Nordisk e-handelschef på ett av världens största bokförlag HarperCollins. Han har en bakgrund inom utveckling och har varit e-handelsstrateg för många framgångsrika e-handlare i Sverige.

SEO Konsult

Michael har arbetat som webbdesigner, front-end-utvecklare, SEO-specialist och är en digital entreprenör med flera rullande projekt. 28 år i den digitala branschen.

Avatar photo
Growth marketing specialist, OGOship

Digital kreatör analytiker & marknadsföringsexpert från OGOship. Stor passion för ny utveckling och webshops, är i grunden marknadsförare och entreprenör.

Avatar photo
Specialist Datadriven Marknadsföring

Niklas trivs som bäst där affären, it och marknad möts. Under många år har Niklas arbetat som konsult, affärsutvecklare och produktsäljare inom området Marketing Automation, datadriven marknadsföring och CRM. Under 2020 släppte Niklas boken ”Ondemand Marknadsföring – en bok om datadriven marknadsföring och marketing automation”.

Avatar photo
VD, sunbird

Nils Fridlund skapar med sitt företag Sunbird snygga hemsidor som ökar företags försäljning online. Nils har jobbat med resultatbaserad sökmotoroptimering sedan 2012.

Avatar photo
Medgrundare & VD på Matspar.se

Omid har en bakgrund inom finans men var under 2015 med & grundade jämförelsetjänsten Matspar. Målet med tjänsten är att hjälpa konsumenter att göra mer medvetna matinköp, samtidigt som de kan spara pengar genom att bygga sin inköpslista på plattformen och jämföra priser mellan alla matbutiker på nätet.

Avatar photo
Jurist, grundare av Boncom Law AB

Oscar är jurist och driver Boncom Law AB som erbjuder specialistrådgivning inom e-handelsjuridik och konsumentjuridik för företag. Han har tidigare bland annat arbetat på Allmänna reklamationsnämnden (ARN) och där haft särskilt ansvar för frågor som rör distansavtalslagen.

Avatar photo
Grundare Lyxdesign.se

Oskar har jobbat över 10 år inom ehandel främst inom sökmarknadsföring och driver en ehandelsbutik som heter Lyxdesign.se. Var tidigare grundare och VD för bl.a Shopello

Avatar photo
Byråchef, Buzzlemedia
Avatar photo
Grundare & VD, Eloge

Ramtin har god förståelse för hur design, teknik och beteendevetenskap ska kombineras på en e-handel för att influera besökaren till ett köp. Driver idag design- och webbyrån Eloge.

Avatar photo
Digital övertygare

Rickard har 25 års erfarenhet av att jobba kommersiellt med sociala medier och tillika traditionell PR, med hundratals mediaframträdanden och talargig i bakfickan. Rickard grundade bland annat världens första sociala medium LunarStorm som då hade 75 anställda i Varberg, Stockholm och London. Och omsatte ca 100 MSEK. Han sålde dock och lämnade sin skapelse helt när det låg på topp 2006. Något som ständigt är väldigt uppskattat är att han alltid väver in sina egna praktiska erfarenheter från LunarStorm och sina andra entreprenörsresor, vilket ger en tyngd till varje argument, fast totalt prestigelöst à la go gubbe från västkusten. Han har inte bara gjort det mesta, han har rattat både strategi och hållit i de flesta detaljerna. Generalistens fågelperspektiv och specialistens the devil is in the details.

Avatar photo
Digital Marketing Executive, Davpack

Robert Grimm arbetar som Digital Marketing Executive på Davpack, som förser företag i Sverige med emballage och förpackningslösningar genom e-handel.

Avatar photo
Sr. SEO-specialist, Maia

Sr. SEO-specialist på byrån Maia. Föreläser inom digital marknadsföring ute hos företag och skolor i Stockholm. Utsedd till "Young Marketing Professional of the Year" av SEMrush.

Sofia Correnti
Marknadschef, giosg

Sofia arbetar som marknadschef med fokus på PR & kommunikation på tech-leverantören Giosg. Giosg riktar in sig på att hjälpa e-handlare maximera den digitala onlineupplevelsen. Sofia har studerat PR & marknadsföring på Berghs School of Communication, och har erfarenhet av att ha arbetat inom marknadsföring och PR de senaste 8 åren. Senast som marknadschef inom SaaS och innan dess arbetade hon på Aller Media.

Avatar photo
Digital Marketing Manager Denmark, Adtimize

Sofia agerar som bron mellan Danmark och Sverige när det kommer till marknadsföring. Hon hjälper företag skala deras affärsverksamhet till nya nordiska marknader. Sofia specialiserar sig i SEO, Google Ads, SoMe, email och content marketing.

Avatar photo
Data scientist, adchieve

Stefanie Schouten är datavetare vid Adchieve och har en bakgrund inom matematik och ekonometri. Dagligen är hon engagerad i analys och optimal användning av data och utveckling av algoritmer. Tillsammans med kunder översätter hon detta till deras marknadsstrategi.

Avatar photo
Webbentreprenör, GetWebbed AB

Ägare till GetWebbed och gedigen erfarenhet av affiliate, sökmotoroptimering och marknadsföring.

Avatar photo

Svenska SEO-priset vill uppmärksamma sajter som syns organiskt med hjälp av SEO. Svenska SEO-priset är en ideell organisation som instiftades år 2019.

Avatar photo
VD och digital specialist på Moose

Thomas är en marknadsföringsnörd som främst inriktar sig på annonsering på sökmotorer & sociala medier för ehandel på nordiska marknaden.

Avatar photo
Chef för Adyen i Norden och Baltikum

Tobias Lindh är chef för betalteknikföretaget Adyen i Norden och Baltikum, med kunder som Spotify, Elgiganten och H&M. Adyen hanterar betalningar på nätet, i mobilen och i fysisk miljö världen över. Tobias har arbetat på Adyen sedan 2012 då kontoret i Norden öppnades. Tobias är något av en betalningsveteran med över 20 års erfarenhet av att hjälpa företag digitalisera sina betalningsstrategier på nätet och i fysisk miljö. Han har tidigare arbetat på Worldpay, Royal Bank of Scotland och dåvarande Kinnevikbolaget 3C Payments. Han delar regelbundet med sig av lärdomar från att arbeta med några av världens största e-handlare och retailers.

Avatar photo
Marknadskoordinator, TopVisible
Avatar photo
e-handelsentreprenör, moory

Torkel har varit e-handelsentreprenör i över 10 år. Han har varit ägare och involverad i Bythjul, Mekster, Cykelkraft, Animail, Textilgallerian, Eastlane, Tooorch och nu senast Moory.se som blir sveriges, nordens och kanske norra europas mest snabbväxande ehandel inom båttillbehör.

Avatar photo
Journalist

E-handel slutar aldrig att fascinera mig. Urban har bevakat e-handel sedan år 2000 och driver podden Ehandelstrender sedan 2016.

Avatar photo
Sales & Account Manager, Channable

Veronica jobbar som Sales & Account Manager för den skandinaviska marknaden på Channable som är ett datafeed management-verktyg