Den absolut viktigaste delen av att faktiskt driva e-handel är att man håller ångan uppe och uppdaterar med nya artiklar och produkter med jämn takt. Engagemanget känner kunderna snabbt av när nytt material kommer på plats ofta och man ser att kvalitet går igenom alla delar av webbplatsen. Idag är det väldigt viktigt att gå kunden till mötes för att anpassa innehåll, bilder på produkterna. Jag har tidigare nämnt hur viktigt bilderna på en webbplats är och inte minst namngivandet av bilden till varje artikel och produkt.

E-handel

Tappar du intresset är det över

Startar du e-handel bör du i alla fall veta om att du bör ha ett stort mått av förtroende till dig själv och dina tilltänkta partners att stötta dig i ditt engagemang. Förstå att det tar tid och att om du tappar intresset kan hela sagan vara över. Kunderna är lättpåverkade idag och har ett enormt utbud att välja på bland liknande konkurrenter. Det är även svårt att hitta sin nisch och man bör försöka vara unik samtidigt som man ska hitta någon produkt eller tjänst där det finns möjlighet att tjäna pengar. Något som inte exploaterats färdigt eller som man förutser kan bli en bra affärside.

E-handel gynnar tillgängligheten

Tänk även på att e-handel har tagit bort avståndet i handlandet och man kan möjligtvis lägga på ett visst tålamod för att få hem produkten till det billigare priset om man hittat rätt vara. Vi har alla våra favoritsaker att handla och för min del är det mobilfodral som jag beställt många gånger via internet och fått mycket bra respons och även väntar i veckor på.

Det krävs en hel del energi att starta en e-handelsplats och att driva, fotografera, skriva texter om nya produkter och styra in besökare och konvertera om dom till betalande kunder. Det är egentligen den största utmaningen. Att ha god kunskap om sociala medier, webbdesign, digitala strategier, internetmarknadsföring och sökmotoroptimering gör e-handeln mycket enklare. Kan du tillgodoräkna dig dessa kompetenser är du redan i en situation där 90% av din investering inte kostar någonting att starta, utom din tid.

Sociala medier blir din bästa investering

För att måla fan på väggen och se den absoluta sämsta situationen är det inte så illa ändå om du tappar sugen. Du kan driva e-handel med ganska enkla medel och långa kostnader. Flera verktyg för bra webbhotell finns, ett domännamn kostar inte speciellt mycket och tänk när du engagerar dina besökare att gilla dig i Facebook, då har du verkligen fått bra hjälp med att sprida dina produkter och tjänster.

Jag har själv drivit e-handel utomlands som fungerade bra redan på 2000-talet, vilket inte var en tid då det var enkelt att starta e-handel. Att fotografera och skriva och komponera artiklar är bland de roligaste jag vet och det är en del i företagandet som verkligen bör tilltala en entreprenör.

Artiklar och uppdateringar ger bättre synlighet

Skriver du mycket texter om dina produkter är det en av det bästa som finns. Att skriva artiklar och dela kunskap är väldigt engagerande och det ger besökarna ett större intresse för det de vill läsa om. Kvalitet är alltid bra men att ha ett gediget engagemang och skriva ofta är ofta receptet för att vilken webbplats skall börja synas och göra rätt för sig. Just här och nu skriver jag artikeltext för att fylla ut artikeln då den måste innehålla minst 300 ord enligt publiceringsregler från Google. Jag lägger in sökord i texten som anpassas till synonyma och liknande ord för att öka sökordstätheten.