Hejsan Henrik och grattis till utmärkelsen Årets e-handel!
Vilka är dina bästa tips för en framgångsrik e-handel i Sverige 2015?

-För att lyckas i dagens tuffa konkurrens tror jag att det till att börja med handlar om att ha ett tydligt och attraktivt erbjudande och att sedan jobba konsekvent utifrån det. På nätet har kunden alltid nära till flera alternativ.

Vad tror du är vanliga misstag som e-handlare gör?-Tror inte det finns någon enkelt och entydigt svar på detta. Det beror nog på. Framgångsrik e-handel handlar som om att få ihop alla delar – från trafik, kundupplevelse, produkt och pris, IT och logistik. Ett vanligt misstag är nog att fokusera lite för mycket på någon del och därmed investera för lite i någon annan del i kedjan.

Ditt bästa tips för att få nöjda kunder som kommer tillbaka?
-Börja med att se till att de produkter och tjänster som du säljer är attraktiva och möter kundernas behov. Det är ändå i slutändan det som är det viktigaste.

Sociala medier och e-handel. Hur och vad gör man för störst framgång?
-Återigen tycker jag att man ska ta utgångspunkt i kundens behov. Se till att finnas där kunden är och vill möta dig. Sociala medier är ofta en mycket bra kanal för detta.

Framtiden – vad är de senaste trenderna inom e-handel?
-Jag tror vi idag bara ser början på vad e-handel är och kan vara! Inom Apoteksbranschen tror jag till exempel att det kommer att hända en massa spännande saker när ”wearables” kombineras med ökat intresse för hälsa och försäljning av produkter.

 

Fakta om Henrik

Bakgrund: Sedan tre år Försäljningschef för e-handel på Apoteket. Tidigare bakgrund som managementkonsult med 15 års erfarenhet inom rådgivning och införande av e-handelsstragier inom främst detaljhandel, bank och resor.

Senaste inköp på nätet: Nespresso-kapslar och en Rubiks kub till min son.

Dyraste inköp på nätet: Oj, vad kan det vara… troligen en semester-resa för hela familjen.

Favoritwebbutik
(förutom apoteket.se): Finns många som är duktiga idag och det är svårt att välja en favorit. Nespressos mobila app gillar jag för att det är så enkelt att fylla på nya kapslar till kaffemaskinen.