Migrera till Shopify

Migrera till Shopify: Din kompletta guide när du ska byta e-handelsplattform

Att ta steget att migrera från en befintlig e-handelsplattform till Shopify är ett beslut som kan innebära en betydande positiv förändring för din online-verksamhet. Shopify har på kort tid etablerat sig som en av de mest pålitliga och användarvänliga plattformarna på marknaden, och med rätt planering och förberedelse kan övergången vara smidig och givande. I denna djupgående guide kommer vi att utforska varför Shopify är en attraktiv destination för e-handlare, hur migrationsprocessen kan genomföras steg för steg, och vad du kan förvänta dig under och efter övergången.

Varför migrera till Shopify?

Shopify har snabbt blivit ett populärt val för många e-handlare av olika storlekar och inom olika branscher, och det finns flera starka skäl till varför:

 1. Användarvänlighet och Flexibilitet: En av de främsta fördelarna med Shopify är dess intuitiva och användarvänliga gränssnitt, som gör det möjligt även för nybörjare att skapa och hantera en onlinebutik utan tekniska kunskaper. Dessutom erbjuder Shopify en hög grad av flexibilitet och anpassningsmöjligheter, vilket gör det möjligt att skräddarsy din butik efter dina specifika behov och önskemål.
 2. Mångsidiga Funktioner och Verktyg: Shopify erbjuder en omfattande uppsättning funktioner och verktyg som är utformade för att hjälpa dig att maximera din försäljning och effektivisera din verksamhet. Från integrerade betalningslösningar och marknadsföringsverktyg till avancerad analys och rapportering, har Shopify allt du behöver för att driva en framgångsrik onlinebutik.
 3. Skalbarhet och Tillväxtmöjligheter: Oavsett om du driver en liten butik eller en större e-handelsverksamhet, kan Shopify skalas efter behov och växa med din verksamhet. Genom att erbjuda olika prisplaner och tillval, kan du enkelt uppgradera din Shopify-butik när din verksamhet växer och behoven förändras.

Hur migrerar man till Shopify?

Att migrera till Shopify kan verka som en komplex process, men med rätt planering och förberedelse kan det vara en smidig och effektiv övergång. Nedan följer en detaljerad genomgång av stegen du behöver ta för att migrera till Shopify:

 1. Utredning och Planering: Först och främst är det viktigt att noggrant utvärdera dina behov och mål med migrationen. Vilka funktioner och verktyg är viktiga för din verksamhet? Vilka data behöver migreras till Shopify? Genom att genomföra en grundlig utredning och planering kan du skapa en tydlig roadmap för övergången.
 2. Val av Migrationsverktyg: Shopify erbjuder olika verktyg och tjänster för att underlätta migrationsprocessen, inklusive manuella migrationsverktyg och automatiska migrationsappar. Beroende på din nuvarande plattform och behov kan du välja det verktyg som passar bäst för din situation. Alternativt kan du överväga att anlita en professionell migrationspartner för att hantera processen åt dig.
 3. Dataöverföring: När du har valt ditt migrationsverktyg är det dags att börja överföra din data till Shopify. Detta kan inkludera produktinformation, kunddata, orderhistorik och mer. Se till att dubbelkolla och testa dataöverföringen för att säkerställa att all information överförs korrekt och att integriteten förblir intakt.
 4. Design och Anpassning: Efter att din data har överförts till Shopify kan du börja anpassa din butiks design och layout enligt dina önskemål. Shopify erbjuder ett brett utbud av designmallar och teman för att hjälpa dig att skapa en professionell och attraktiv butiksfront.
 5. Testning och Optimering: Innan du går live med din nya Shopify-butik är det viktigt att noggrant testa och optimera alla funktioner och processer. Detta inkluderar att kontrollera att betalningslösningar fungerar korrekt, att produktlistor visas korrekt och att navigeringen är användarvänlig. Genom att genomföra omfattande tester och justeringar kan du säkerställa en smidig lansering och en positiv användarupplevelse.
 6. Gå Live och Marknadsföring: När allt är klart kan du gå live med din nya Shopify-butik och börja marknadsföra den för att locka till dig nya kunder. Shopify erbjuder en rad marknadsföringsverktyg och integrerade kanaler för att hjälpa dig att öka din synlighet och öka din försäljning. Genom att utnyttja erfarenhet från en Shopifybyrå kan du få hjälp att skapa och genomföra en effektiv marknadsföringsstrategi som driver trafik och konverteringar till din nya Shopify-butik.

Är det möjligt att migrera från alla e-handelsplattformar till Shopify?

Ja, det är möjligt att migrera från många olika e-handelsplattformar till Shopify. Nedan följer några exempel på plattformar som kan migreras över till Shopify:

 • Quickbutik
 • Abicart
 • Nyehandel
 • Viskan
 • Wikinggruppen
 • Vendre
 • Woocommerce
 • Adobe Commerce (tidigare Magento)
 • E37
 • Kodmyran
 • Askås
 • Norce (tidigare Jetshop)
 • Joomla
 • Prestashop
 • BigCommerce
 • Geins
 • Och många fler..

Det är dock viktigt att notera att varje plattform har olika sätt att exportera ut data. Med dagens teknologier och användning av rätt verktyg, AI och automation, är det möjligt att genomföra migrationsprocessen på ett enklare sätt än någonsin tidigare. Genom att använda specialiserade migrationsverktyg och integrationslösningar kan du effektivt överföra din data från din befintliga plattform till Shopify.

Det är också viktigt att ha i åtanke att varje migrationsprocess kan vara unik och att vissa plattformar kan kräva mer arbete och anpassning än andra. Om du är osäker på hur du ska gå tillväga, rekommenderas det att du kontaktar Shopify-experter på en certifierad Shopify-byrå för att få hjälp och vägledning. Dessa experter har den nödvändiga kunskapen och erfarenheten för att hjälpa dig.

Vad kan man förvänta sig under Migrationsprocessen?

Under migrationsprocessen kan det uppstå olika utmaningar och hinder som är viktiga att vara medveten om. Nedan följer några vanliga utmaningar och hur du kan hantera dem:

 • Tekniska Utmaningar: Beroende på din nuvarande plattform och komplexiteten i din verksamhet kan tekniska utmaningar uppstå under migrationsprocessen. Det är viktigt att ha en backup-plan och tillgång till teknisk support för att hantera eventuella problem som kan uppstå. Om du vill ha hjälp innan och under en migrationsprocess föreslås det att man kontaktar en Shopify Expert Byrå.
 • Dataintegritet och Säkerhet: Under dataöverföringsprocessen är det viktigt att säkerställa att kunddata och andra känsliga uppgifter överförs säkert och att integriteten förblir intakt. Shopify erbjuder säkerhetsfunktioner och verktyg för att skydda din data under hela migrationsprocessen.
 • Användarutbildning och Support: Efter att din Shopify-butik har gått live kan det vara nödvändigt att ge användarutbildning och support till din personal för att säkerställa en smidig övergång till den nya plattformen. Shopify erbjuder omfattande resurser och support för att hjälpa dig och ditt team att lyckas.

Att migrera till Shopify kan vara en strategiskt viktig beslut för din verksamhet och kan hjälpa dig att öka din försäljning och effektivisera din verksamhet. Med rätt planering, förberedelse och stöd från migrationsexperter på en Certifierad Shopify Partner Byrå kan övergången till Shopify vara en smidig och framgångsrik process.

Artikel skriven av: Anton Ekström, Shopify Expert på Iggy Agency