Strategier för Marknadsföring på TikTok

Har ni inte gjort det än, så är det definitivt dags att överväga marknadsföring på TikTok! Faktum är att företag som marknadsför sig på TikTok har 30% högre ROAS jämfört med andra digitala plattformar, och 25% av TikToks användare har någon gång köpt eller övervägt att köpa en produkt som de sett på TikTok. 

I denna artikel kommer vi att utforska sju framgångsrika strategier för marknadsföring på TikTok.

Förstå TikToks Kultur och Algoritmer:
Innan du dyker in i TikToks marknadsföringsvärld är det viktigt att förstå plattformens unika kultur och algoritmer. TikTok belönar kreativitet, autenticitet och användarinteraktion.
Lär dig hur algoritmen fungerar genom att skapa och dela innehåll regelbundet, och var uppmärksam på trender och utmaningar som går virala.

TikTok belönar kreativitet, autenticitet och användarinteraktion

Skapa Engagerande Innehåll:
TikTok är en plattform där användare förväntar sig roliga, gripande och underhållande videor. Skapa innehåll som fångar tittarnas uppmärksamhet inom de första sekunderna. Använd musik, effekter och text för att göra dina videor mer lockande.

Använd Influencer Marknadsföring:
Samarbete med TikTok-influencers är ett effektivt sätt att nå ut till en bredare publik. Identifiera relevanta influencers som passar din målgrupp och produkt. Genom att låta influencers skapa innehåll för ditt varumärke kan du dra nytta av deras engagerade följarskaror.

Använd Hashtags Strategiskt:
Hashtags spelar en viktig roll på TikTok eftersom de hjälper dig att öka upptäckbarheten för ditt innehåll. Forska om populära och relevanta hashtags inom din bransch och använd dem i dina videobeskrivningar. Skapa även egna varumärkeshashtags för att uppmuntra användarinteraktion.

När det kommer till att använda hashtags på TikTok, finns det några saker du bör tänka på för att öka dina chanser att nå en bredare publik och få mer exponering för dina videor:

 1. Relevans: Använd hashtags som är relevanta för ditt innehåll. De bör återspegla ämnet eller temat i din video. Om din video handlar om matlagning, använd matrelaterade hashtags som #matlagning, #recept, och så vidare.
 2. Populära hashtags: Använd några populära hashtags som är relevanta för din video. Det kan hjälpa dig att nå ut till en större publik eftersom folk ofta söker efter eller följer populära hashtags.
 3. Nischade hashtags: Förutom de populära, använd också nischade hashtags som är specifika för din målgrupp eller innehåll. Detta kan hjälpa dig att nå en mer engagerad publik som är intresserad av det du erbjuder.
 4. Hashtags i beskrivningen: Placera dina hashtags i videobeskrivningen. Du kan använda upp till 100 tecken i en TikTok-beskrivning, så använd detta utrymme klokt. Du kan också inkludera hashtags i kommentarerna efter att du har publicerat videon.
 5. Undvik överanvändning: Överdriv inte antalet hashtags i en enda video. Det kan verka spammy och göra din video mindre attraktiv. Försök att använda 3-5 relevanta hashtags per video.
 6. Sök efter trending hashtags: Håll koll på de hashtags som för närvarande är trendiga på TikTok och överväg att använda dem om de är relevanta för ditt innehåll.
 7. Använd uttrycksfulla och kreativa hashtags: Skapa egna unika hashtags som är kreativa och fångar uppmärksamhet. Detta kan hjälpa dig att bygga en följarskara som är kopplad till din egen personliga varumärke.
 8. Undvik förbjudna hashtags: Vissa hashtags kan vara förbjudna eller kopplade till olämpligt innehåll. Undvik att använda sådana hashtags för att undvika att din video tas bort eller att ditt konto straffas.
 9. Analys och anpassning: Följ och analysera din videoprestanda. Se vilka hashtags som fungerar bäst för ditt innehåll och anpassa din strategi baserat på resultaten.
 10. Engagera med andra användare: Gå med i samtal om populära hashtags och engagera dig med andra användare som använder samma hashtags. Detta kan öka din synlighet och hjälpa dig att bygga relationer med likasinnade skapare.


Utmana och Interagera med Din Publik:
Utmaningsvideor är mycket populära på TikTok. Skapa en utmaning som är kopplad till ditt varumärke eller produkt och uppmuntra användare att delta. Svara på kommentarer och interagera aktivt med din publik för att bygga ett engagerat följarskara.


Använd Betald Marknadsföring:
TikTok erbjuder betalda annonseringsmöjligheter som kan hjälpa dig att nå ut till en bredare publik. Använd plattformens annonseringsverktyg för att målinrikta din annonsering och mäta resultatet av dina kampanjer.

 1. Annonsformat: TikTok erbjuder olika annonsformat som företag kan använda för sina kampanjer:
  • In-feed-annonser: Dessa annonser visas i användarnas nyhetsflöden och liknar vanliga TikTok-videor. De kan vara upp till 60 sekunder långa och kan innehålla musik, text och effekter.
  • Branded Hashtag Challenges: Detta format innebär att företag skapar en egen utmaning och marknadsför den med en specifik hashtag. Användare uppmanas att delta i utmaningen och skapa sina egna videor. Detta kan skapa massiv användarinteraktion och spridning av ditt varumärke.
  • TopView-annonser: Dessa annonser visas som den allra första videon i användarnas nyhetsflöden när de öppnar TikTok-appen. De är maximalt 60 sekunder långa och ger hög synlighet.
  • Branded Effects: Företag kan skapa egna effekter och filter som användare kan använda i sina videor. Detta ger en interaktiv och engagerande marknadsföringsupplevelse.
 2. Målgrupp och riktad annonsering: TikTok erbjuder avancerade målinrikningsalternativ som gör det möjligt för företag att nå sin önskade målgrupp. Du kan målinrikta annonser baserat på faktorer som ålder, kön, intressen, geografi och användarbeteende. Detta hjälper dig att få ditt budskap fram till de användare som är mest troliga att vara intresserade av dina produkter eller tjänster.
 3. Budget och budgivning: Företag kan ställa in sin egen budget för TikTok-annonsering och välja mellan olika budgivningsstrategier, inklusive kostnad per klick (CPC) eller kostnad per visning (CPV). Detta ger flexibilitet och kontroll över hur mycket du spenderar på dina annonser.
 4. Annonseringsanalys och mätning: TikTok erbjuder omfattande analysverktyg som gör det möjligt för annonsörer att följa prestanda och resultat av sina kampanjer. Du kan mäta engagemang, visningar, konverteringar och andra viktiga KPI:er för att utvärdera hur effektiv din marknadsföring är.
 5. Samverkan med influencer-marknadsföring: Många företag kombinerar betald marknadsföring med influencer-samarbeten på TikTok för att maximera sin exponering. Genom att samarbeta med relevanta influencers kan du nå en ännu större målgrupp och bygga förtroende hos tittarna.

Mät och Anpassa:
Som med all marknadsföring är det viktigt att kontinuerligt mäta och analysera resultaten av dina TikTok-kampanjer. Använd plattformens inbyggda analysverktyg och andra tredjepartsverktyg för att följa engagemang, visningar och konverteringar. Anpassa din strategi baserat på de insikter du får.

Slutsats: Marknadsföring på TikTok kan vara en kraftfull strategi för att nå en ung och engagerad målgrupp. Genom att förstå plattformens kultur, skapa engagerande innehåll, samarbeta med influencers och använda strategiska metoder som hashtags och utmaningar kan du öka din synlighet och skapa en stark närvaro på TikTok. Kom ihåg att vara kreativ, autentisk och tålmodig när du bygger ditt varumärkes närvaro på denna spännande plattform.


TikToks användarbas och popularitet:

Antal globala användare: I september 2021 hade TikTok över 1 miljard aktiva användare globalt. Denna siffra har sannolikt fortsatt att öka sedan dess.

Åldersfördelning: TikTok har en varierad användarbas, men den är särskilt populär bland unga människor. En stor del av användarna är mellan 16 och 24 år, men det finns också många äldre användare. TikTok har blivit mer populärt bland en bredare åldersgrupp över tid.

Geografisk spridning: TikTok är tillgängligt i över 150 länder och stöds på mer än 75 språk. Plattformen har en stark global närvaro och har lockat användare från olika kulturer och regioner.

Antal nedladdningar: TikTok har över 2 miljarder nedladdningar på App Store och Google Play-butiken. Detta gör det till en av de mest nedladdade apparna någonsin.

Användartid: TikToks användare tillbringar i genomsnitt cirka 52 minuter per dag på plattformen. Detta visar den höga engagemangsnivån bland användarna.

Engagemang och interaktion: TikTok-videor har en tendens att generera högt engagemang, med miljontals gillningar, kommentarer och delningar. Det är också vanligt att användare följer och interagerar med sina favoritkonton och influencers.

Influencer-effekt: Många influencers på TikTok har en stor följarskara och kan nå ut till miljontals användare. Deras innehåll kan ha stor påverkan och spridningseffekt.