Det är omöjligt att scrolla i ett Facebook-flöde utan att se åtminstone en video. Idag är det tvärtom så att det kan vara svårt att hitta statiskt material bland alla videoklipp. Anledningen till det är att video har lättare att fånga uppmärksamheten och behålla den – om den är gjord på rätt sätt.

Med hjälp av vår 10-punktslista kan du lära dig det viktigaste för att lyckas med video på Facebook under år 2017!

1. 76% av Facebooks användare loggar in dagligen

Att ha ett konto på Facebook är nästan synonymt med att vara en aktiv användare. Hela 76% av användarbasen loggar in dagligen. Facebook är även det sociala medium som har flest antal aktiva användare i hela världen. Väljer du att lägga en del av din marknadsföringsbudget på Facebook video når du alltså ut väldigt brett

2. Det mesta innehållet på Facebook är videobaserat

Mark Zuckerberg, Facebooks grundare, har sagt att den största delen av det innehåll som folk delar dagligen är videobaserat. Det speglar användarbeteendet på internet överlag.

3. Videoposter får fler delningar

Poster som innehåller video får ett mycket högre antal delningar än poster utan video. Det betyder inte att varje inlägg du postar måste vara en video, men du måste ha med video i din budget och din sociala medier-strategi.

4. 53% av videovisningar sker genom delningar

Mer än varannan Facebook video ses via en delning in i flödet. Det innebär alltså att din video måste vara delningsvänlig för att få bra genomslag. Satsa på igenkänning, humor eller fakta. Kopiera inte det som redan blivit viralt utan försök hitta din egen vinkel.

5. 75% av Facebook video ses på mobil

Skapa din video med utgångspunkten att den kommer att ses i en mobil, för det är troligtvis fallet. 75% av videos på Facebook ses via en mobil enhet och den siffran ökar hela tiden.

6. Man tittar 5 gånger längre på video än på statiskt innehåll

I mobilen tittar Facebook-användarna 5 gånger längre på video än på statiskt innehåll. Det kan vara bra att ha i åtanke om du vill kommunicera mycket information. Lägg hellre texten som klipp i en video istället för som en bild.

7. Vertikala videos eller 1:1 får mest engagemang

Det finns en anledning till att Facebook rekommenderar att videos ska vara i vertikalt eller kvadratiskt format: det är vad som fungerar bäst i mobil. Tappa inte dina potentiella tittare redan i förproduktionen utan se till att spela in videon på ett Facebook-anpassat sätt.

8. Facebook Live videos tittas 3 gånger längre

Kanske är det FOMO (fear of missing out) som spelar in? Någonting är det i alla fall som gör att Facebook Live videos ges extra chanser. Den genomsnittlige användaren tittar tre gånger längre på en live video än vad hen gör på en vanlig Facebook video. Känslan av att det händer här och nu hjälper till att dra in och hålla kvar tittaren. Slösa dock inte användarens tid, se till att hålla innehållet relevant och tempot rappt.

9. Facebook Live videos genererar 10 gånger mer engagemang

En live video tiodubblar engagemanget hos tittarna och ger dig chansen att skapa uppmärksamhet kring ditt varumärke. Det är dock viktigt att välja sina livesändningar med omsorg. Frågestunder och släpp av nya produkter är sådant som fungerar bra. Låt tittarna interagera och ha chans att påverka sändningen genom att ställa frågor, tycka till eller kunna vinna någonting.

10. Sponsringskrav för att få Call to action

Sötebrödsdagarna är över: nu måste du sponsra dina poster för att kunna lägga till en CTA (Call To Action), alltså en köp-knapp eller liknande som triggar en handling. Tidigare var detta gratis men så är alltså inte längre fallet. Välj dina knappar med omsorg eftersom rätt knapp på rätt plats kan ha stor effekt på konverteringen.

Vill du ha en Facebook video som ökar din försäljning? Låt oss hjälpa dig! Vi sköter allt ifrån idé till inspelning och uppföljning. Kontakta oss idag om Facebook Video.