I detta avsnitt pratar jag, Jonny Rosengren, med Monika Dagberg som är ehandelschef på företaget Granngården. Granngården är ett företag som med sina butiker och sin e-handel vill inspirera och underlätta för dig som vill leva ett jordnära liv. Granngården har över 100 fysiska butiker och omsätter tillsammans med sin e-handel nästa 2 miljarder kronor.

Du kan lyssna på avsnittet här eller där poddar finns.

Monika Dagberg

Monika har en lång erfarenhet från e-handel och har haft ledande roller inom bland annat Önskefoto.se och Whiteaway.se. Hon var med och transformerade e-handeln inom Granngården till vad den är idag. OMNI är självklart och sömlöst inom verksamheten och arbetet med innehåll handlar lika mycket om att inspirera som att sälja.

Monika berättar i intervjun om hur viktigt det är att alltid utgå från kunden. Det handlar inte om att vi vill sälja från butik eller från webbsidan. I slutändan handlar det om var kunden vill göra sitt köp just denna gång. Hennes råd är att inte försöka styra kunden, utan att anpassa verksamheten efter hur kunden vill ha sin köpresa.

Tips till dig som vill starta e-handel

1. Titta på vilken kontext du är. Utgå från bolagets fördelar och kärnkompetenser.
2. Utgå alltid för kunden och kundens förväntningar på kundresan.
3. Ha ett bra erbjudande där du själv tjänar pengar och kunden är nöjd. Säkerställ att det är en win-win för dig och kunden.

Hör mer om dessa råd i intervjun.

E-commerce SUCCESS är en podcast som produceras av E-commerce Recruit.