Nyligen lanserades en helt ny sökmotor som fungerar precis som google men visar endast träffar från webbutiker:
–  5i5.se.
Smidigt, tidsbesparnande och användarvänligt.
-Jag upptäckte själv ett problem när jag skulle leta efter en produkt på Google att jag fick irriterande många irrelevanta träffar, såsom bloggar, forum och hemsidor. 3 av 4 träffar var inga webbutiker och allt jag ville var att hitta min produkt och handla, säger Johan Svenring, grundare till 5i5.se.

Baserat på Googles plattform har nu sökmotorn 5i5.se växt fram och här söker man igenom HittaButiks över 13 000 svenska webbutiker.

-Vi har fokuserat på användarvänlighet och har delat in butikerna i 20 olika huvudkategorier. Vi har ju Sveriges överlägset största register av e-butiker och detta i kombination med Googles sökmotor tror jag det kan bli riktigt lyckat och framförallt tidsbesparande för kunderna, menar Svenring.

Det finns ju en mängd bra prisjämförelsesajter. Räcker inte det?
– De är jättebra om man bara är ute efter att jämföra pris och funktioner och du redan vet vilken produkt du vill ha. Nackdelen är att de mest söker bland de riktigt stora e-butikerna och de har långt ifrån den intelligens som en sökmotor som Google erbjuder. Ska man jämföra produkter så är prisjämförelsesajter bäst, ska du hitta en produkt så är 5i5.se bäst, säger Johan.
-Kika gärna in. Jag tror många av oss kommer ha stor nytta av 5i5.se!

5i5.se (även anpassad till mobilen)