E-handelspåsar är ett effektivt, smidigt och portoekonomiskt postemballage. Men små enkla ändringar i påsens konstruktion kan man göra stor skillnad för packprocessen, utskicket, posthanteringen samt för mottagandet hos kunden.

På Boxon har vi samlat de bästa råden från våra produktspecialister och ger dig här tipsen för att dina e-handelspåsar ska bli portoekonomiska, ergonomiska och också vad du ska tänka på om du vill sätta din profilering på påsen.

1.Konstruktionen
Det ska vara enkelt och det ska helst gå snabbt att packa i e-handelspåsarna.

  • Med klippta hörn där tejpremsan sitter undviker du att påsarna under paketering klistrar fast i varandra, om du skulle försluta påsen lite snett.
  • Handtag gör det enkelt för mottagaren att bära påsen, MEN det innebär ofta en extra kostnad och handtagen riskerar också att fastna i posthanteringen.
  • En effektiv konstruktion är att produkten läggs i botten av påsen och att påsen sedan försluts med den självhäftande tejpremsan runt själva produkten. På så vis lämnas inga tomrum i påsen.


2. Storlekar

Eftersom påsen omsluter själva innehållet så kan ett fåtal storlekar passa flera olika typer, storlekar och format av produkter.

Med Boxon’s 4 standardstorlekar täcker vi ca 90 % av marknadens behov.


3. Tryck på påsen

E-handelspåsar är en perfekt varumärkesbärare och möjligheterna är väldigt många. Man kan trycka upp till 8 färger och återgivningen av färgerna blir väldigt bra.

Man kan välja att trycka på båda sidor av påsen eller bara på ena sida. Om du väljer att trycka på båda sidor så är ett tips att välja det viktigaste trycket (t.ex. din logga eller ett budskap) på baksidan av påsen, eftersom påsen viks och försluts över framsidan. Man vill gärna inte riskera att trycket göms undan.

ehandelspase.se kan du testa ditt tryck och se hur det kommer att bli.


4. Special – infärgad påse

Använd påsar med svart eller grå insida om du ska skicka produkter som du inte vill att ska synas igenom på något sätt. Innehållet blir då helt anonymt och insynsskyddat.


5. Tänk på miljön – välj rätt material

Man kan välja komposterbart material, återvunnen råvara eller Virgin i materialet, så gör man samtidigt miljön en tjänst. Med en återvunnen råvara blir påsens egna färg en aning gråtonad, vilket också kan vara bra att känna till om du ska profilera din påse.