Vi har koll på de hetaste e-handelstrenderna. Detta tror vi kommer slå:

 

1. Mobilanpassning
I år handlar 733 000 nya konsumenter med mobilen vilket gör att antalet svenskar som mobilshoppar uppgår till hela 1 700 000 personer. Det är en ökning med 73 procent jämfört med förra året. Fler än 4,5 miljoner människor i Norden kommer att ha handlat i mobilen i år. Säkerställ att din webshop är mobilanpassad, det är nämligen där nästan hälften av alla dina kunder kommer att vilja hitta din webshop.

2. Relevanta upplevelser  
Mindre företag kan anamma denna trend genom att titta på användardata som redan finns och anpassa denna så att kunden får relevanta och genomtänkta rekommendationer Det viktigaste är att hjälpa dina kunder att klicka mindre, snabbt hitta vad de söker och få ut mer av din webshop.

3. Lokal blir global
Fler och fler handlare tänker globalt. Det kan vara värt att kika på möjligheterna som finns utanför den egna landsgränsen.
4. Gratis frakt och snabba leveranser
Om du inte kan garantera snabb och gratis frakt så gör den personlig. Det kan räcka med en liten handskriven lapp eller present att skicka med varan.
5. Innehållsmarknadsföring
Under 2014 planerar 82% av alla marknadsförare att öka sina budgetar för innehållsmarknadsföring. Små företag med mindre budget kan istället arbeta med att ge sina kunder unik, användbar och underhållande information för att inspirera och bygga kundrelationer.
källor
http://www.sitoo.se/magazine/sju-e-handelstrender-att-ha-koll-pa
http://www.huffingtonpost.com/annie-jie-xu/7-ecommerce-trends-small-_1_b_4557164.html
http://www.driva-eget.se/6-heta-trender-inom-ehandel-6834681