Turning the Internet of Things into Internet of Us

Biohax International står i fronten av biohackingens globala utveckling. Att ett paradigmskifte är i rörelse är ett faktum, stor del av det är att vi blir ett med teknologin. Med flest utförda Micochip implantat i världen banar Biohax International för en spännande framtid där din kropp kan tala med det digitala runt omkring oss.

Jowan Österlund, Biohax International grundare och VD, kommer under Empack Syd 29-30 mars att erbjuda Microchip implantat kostnadsfritt exklusivt till 10 stycken besökare. Ta chansen att uppgradera kroppen och bli en sann digital adopter.

Vi passade på att ställa några frågor till Jowan:

 

Hur kommer det sig att du arbetar med chip-implantat?

Bakgrunden är egentligen så enkel att ett djupt intresse för teknik korsade mitt yrke och skapade en helt ny dimension, tidsmässigt passade det in väldigt väl med dagens utveckling. Att jag fortsätter handlar om att det är vårt nästa steg i evolutionen och vi får bestämma om vi vill ta det steget helt själva den här gången. Så det käns nästan osm en skyldighet att göra människor lite bättre.

Vilket chip använder ni?

Det är en NTAG216, samma språk som Närfälts kommunikation( NFC )

Vad finns det för olika funktioner med chippet?

Rent tekniskt har själva chippet inte så många funktioner mer än en passiv minnes del och en antenn.

Vad kan jag göra med chippet?

Kontrollera hela Internet of things för att nämna något litet =) Med rätt förutsättningar, allt du kan med plånboken och nyckelknippan.

Kan jag bli spårad?

Nej, inte aktivt. Väljer du att använda chippet som nyckel på kontoret t.ex. lämnar du lika mycket digitala avtryck som med passerkortet. Den informationen får dock inte användas och ligger skyddad und PUL

Kan jag resa med ett chipp? Eller blir man stoppad i säkerhetskontrollen?

Japp, res så mycket du hinner. Jag flyger ju över hela Europa hela tiden och jag har 4st. Det är betydligt mer metall i en jeansknapp så det är ingen fara, det ger inga som helst utslag ens med de handhållna metall sökarna.

Hur tror du att denna utvecklingen kommer att se ut i framtiden?

Jag vet exakt hur den kommer se ut men kan inte säga så mycket utan att avslöja hemligheter =)

På vilket sätt tror du chip-implantat kommer påverka handel och ehandel närmsta åren?

Med ambitionen att helt ersätta plånboken på sikt kan man ju sia i hur mycket mer det handlas om transaktionen i sig är helt sömlös.

När övergången från kontanter till kort var gjord blev körglädjen större för man va del av framtiden, med det kom missnöjet av transaktionsavgifter och andra pålägg som bankerna gärna tar. Inga signaturer eller analoga kopieringar av kreditkort. När den digitala smidigheten ersatte den något klumpiga analoga företrädare sparade man inte bara tid på varje transaktion man skapade ett nytt beteende.

Nu i övergången till E-handel ser vi samma sak, bekvämligheten av att fritt kunna välja på hela världens sortiment ökar köp glädjen och upplevelsen. Ett antiklimax är alltid checkout med allt det innebär. Jag vill erbjuda en helt ny nivå av köp glädje där man känner sig digitalt ansluten på riktigt. En transaktion som tar en halv sekund utförs med stor sannolikhet fler gånger än den som för 10e gången kräver ett par minuter av att fylla i dina uppgifter och att du måste leta upp ditt kort eller sidan som inte sparar din data när du startar bankID appen.

Jag kan addera såväl köp glädje som snabbare transaktioner och en helt ny nivå av säkerhet.

Berätta dina 5 anledningar till varför man skall chippa sig!

Jag har 100 men ok

1- Strömlinjeforma din vardag, finns ingen anledning att fylla fickorna med 5000 år gamla uppfinningar.

2- Bli digital, hela din omgivning är det

3- Aldrig glömma nycklar, kort, visitkort

4- Lär kroppen prata digitalt

5- Bli bland de 1000 första i världen som får det ultimata digitala kassaskåpet.

 

Den 29 – 30 mars 2017 flyttar Empack Syd in på Malmömässan i Malmö för två dagar fyllda av nyheter, nätverkande och inspiration. Empack Syd är en del av Industrimässorna Syd – Fem mässor under ett tak – Automation, Empack, Logistik, Process och Underhållsteknik – som tillsammans bildar Nordens största mötesplats för industrin 2017. För mer information – www.easyfairs.com/empacksyd alt. kontakta projektledaren för Empack Syd, Emelie Törn: mejl; emelie.torn@easyfairs.com mobil: +46704 344541

Biohax chip är av typen NTAG216

Biohax chip är av typen NTAG216