Besök E-handelsdagarna i Sundsvall

Under flera år har Kodmyran arrangerat e-handelsdagar i Sundsvall. Ett event som är välbesökt, inte bara av norrländska ehandlare som man kan tro, utan även av ehandlare från de södra delarna av landet.

Nytt för i år är att vi samarbetar med Almi, Business Sweden, Tillväxtverket, Bizmaker och Handelskammaren. Det gör att vi i år kan erbjuda e-handelsdagen alldeles gratis för e-handlare och även andra företag som säljer varor och är intresserade av e-handel.

“Gratis för e-handlare”

E-handeln ökar och det är dags för företagen där ute som inte redan har en ehandel att hoppa på tåget. Samtidigt kan vi som varit aktiva e-handlare länge, se att konkurrensen ökar, och många gånger är inte den svenska marknaden tillräckligt stor för en lönsam tillväxt under en längre period. Det gör att fler och fler e-handlare söker sig utanför Sveriges gränser.

Men att gå utanför Sveriges gränser kräver kunskap och det är många delar att hålla reda på. Man behöver göra analyser av landet man vill starta upp i, man behöver veta hur kunderna ska betala, hur paketen skickas, hur returhanteringen ska skötas m.m. Analyserna kanske visar att en egen ehandel utomlands inte är det bästa, det kanske är olika marknadsplatser man ska prova på.

Ja frågorna man som företagare och e-handlare ställs inför vid en utlandssatsning är många och det är mycket att tänka på. Därför kommer vi i år på e-handelsdagen att ha tema,  Gränslös e-handel, eller “hur går vi som svenska företag utanför gränsen?”

Vi kommer att ta upp konkreta frågor och ge tips på vad man ska tänka på vid en utlandslansering. Vi kommer att prata med företag som redan gjort den resan och be dem berätta vad de gjort som var bra och vad de skulle göra annorlunda i dag.

Vi kommer att få lyssna på Anna Nordlander, delägare i The Friendly Swede, en av Sveriges största amazonsäljare, som berättar om hur man säljer på Amazon och lite om hur vi förbereder oss innan Amazon tar klivet in i Sverige.

Vi går igenom betalningar, sökmotormarknadsföring, tullhantering, exportteknik, moms och skatter med olika experter på ämnet.

Sist men inte minst, vi kommer att få höra Boris Lennerhov, VD på Gekås i Ullared,  berätta lite om hur de tänker kring handel och handelns utveckling. Där tror jag många ehandlare kan lära mycket, för även om Gekås är en fysisk butik så jobbar de med exakt samma sak som oss. Vi jobbar alla med Handel!

Jag tycker ni som kan ska ta chansen och anmäla er till eventet. Det är den 3 oktober på hotell Södra berget i Sundsvall. Gratis för e-handlare och ni anmäler er här: www.e-handelsdagarna.se