Katrin Lundgren, vd Kodmyran

Gör e-handelssystemen till dina bästa vänner

Det krävs flera system vid sidan om själva e-handelsplattformen för att en effektiv e-handel. Det gäller att automatisera allt som går för att framgångsrikt driva e-handel i Sverige. Idag finns det ett färdigt ekosystem av smarta saas-lösningar för att effektivisera pack-och-plock, transporter, inköp och marknadsföring.

I detta avsnitt av podden Ehandelstrender om e-handelssystem samtalar programledaren Urban Lindstedt med Katrin Lundgren, vd och grundare av e-handelsplattformen Kodmyran och en tydlig röst i e-handelscommunityn. Detta är ett betalt samarbete mellan podden Ehandelstrender och e-handelsplattformen Kodmyran.

Katrin Lundgren rekommenderar att entreprenörer börjar enkelt, för lägga till system med tiden när de förstår sina behov bättre. Som gammal e-handlare betonar hon dock att alla behöver stöd för pack och plock.

Att det krävs en betallösning för att sälja på nätet förstår alla – men alla kanske inte inser att det är viktigt att betallösningen producerar fungerande underlag till bokföringen. Med tiden kommer en koppling mellan e-handelsplattform och affärssystem att spara en hel del tid vid bokföring och analys. Medan PIM-system främst är för större bolag.

Headless e-handel är en viktigtutveckling bland plattformarna där man separerar själva e-handelsmotorn från presentationslagret. Det gör det möjligt för e-handlare att välja ett cms som passar behoven.

Lyssna också på Så startar du e-handel från noll och 6000 orsaker till BGA:s rekordtillväxt.