Nätet erbjuder ett varierande sortiment av emballage och förpackningar till bra priser och snabba leveranser. En av alla marknadens aktörer fokuserar på smidiga förpackningslösningar som underlättar för e-handlaren med att hålla kostnaderna nere. Bland deras utbud finner man tusentals storlekar av wellpapplådor, postemballage, bubbelplast, packtejp med mera.

Oavsett om man bedriver en webbshop eller en fysisk butik så är man i behov av förpackningar. Vad många inte tänker på är att det finns bra och kostnadseffektiva lösningar för varje produkt inom alla branscher.

Att packa rätt är inte alltid så enkelt

Som företagare ställer man frågor som: Kommer den få plats i brevlådan? Är detta rätt lösning? För att komma fram till optimala produktlösningar arbetar man oftast tillsammans med byråer som hjälper till att skapa och ta fram kreativa förpackningar som byggs runt varumärket.

Ett bra exempel är hur kläder kan skickas från e-handlare. Kläder går att skicka med e-handelspåsar, vadderade kuvert, presentpåsar samt med kartong. E-handelspåsar och kuvert faller in under postens anvisningar för brev som är: längd + bredd + tjocklek får tillsammans vara totalt 90 cm med en maxvikt på 2 kg. När man skickar större plagg som exempelvis vinterjackor och paketet blir bredare än 25 cm och tjockare än 3 cm räknas det som skrymmande brev.

För att skicka med kartong gäller följande: Längd 150 cm, bredd 70 cm och höjd på 115 cm med en vikt på totalt 20 kg respektive 35 kg för avtalskunder.

Rätt förpackning sparar in på frakten

Att välja rätt emballage som passar produkterna och samtidigt följer fraktanvisningarna kan generera stora besparingar för bolaget. Företag har ett stort utbud online av emballage och förpackningslösningar för bolag som har dagliga sändningar. De erbjuder även kunder möjligheten att måttbeställa wellpapplådor om produkten har ett speciellt mått och form.

Att använda e-handelspåsar och vadderade kuvert är ett utmärkt alternativ och man håller sig inom ramarna av vad som går in i postlådor. Det är en kostnadseffektiv lösning med möjlighet för tryck av logotyp och samtidigt öka varumärkesmedvetenheten mot dina kunder. Ett bra tips för att spara in på förpackningstiden är att man väljer de med en förslutningsremsa även kallad för Peel & Seal, på det viset undkommer man hanteringen av packtejp.