Intervju med Panduro

I detta avsnitt pratar jag med Rickard Kemfors som är VD på företaget Panduro. Panduro säljer pyssel både genom sina cirka 100 butiker och genom e-handel där de växer kraftigt. I denna intervju delar han med som om deras e-handelsresa och vad som gjort de så framgångsrika.

Lyssna på avsnittet här eller där poddar finns:

Fokus på influens marketing

Pandoro har en trogen följarskara och de arbetar hårt med sin engagerade målgrupp. De har egna utvecklare som utvecklar deras pyssel som sedan säljs både i butiker och på nätet. När de lanserar har de en väl utarbetad strategi där influensers från hela världen tar del av pusselbiten och presenterar dem i sina kanaler. De tar även fram egna filmer som visar vad man kan göra med de olika kiten.

Tips för framgångsrik e-handel

  • Fundera över ditt sortiment så att det tillför något unikt. I framtiden kommer det att krävas att man har egna varumärken. Att bli bättre på marknadsföring och pris kommer sannolikt inte vara tillräckligt i framtiden.
  • Välj flexibel teknik och teknik där det finns flera konsulter som kan leverera. Bygg inte in er i ett hörn där ni låses fast till en enskild leverantör.
  • Pröva er fram. Ta inte in en massa strategikonsulter utan prova själv vad som fungerar och inte fungerar. A/B testa allt.

E-commerce SUCCESS är en podcast som tas fram av E-commerce Recruit.