Så lyckas du med Facebooks fanpage

Allt fler webbutiker väljer att synas även på Facebook. Men för att lyckas gäller det att göra det på rätt sätt. HittaButik.se har samlat några konkreta tips på hur du får en framgångsrik fanpage.


Fler kunder/fans ploppar inte upp automatiskt bara för att du startar en fanpage på Facebook. Det gäller att attrahera och locka på flera olika sätt.

Något bland det viktigaste är självklart att de ska hitta dit överhuvudtaget. Detta gör man enklast genom att skaffa en Facebook Widget på din webbutik.  Det finns olika alternativ och ni väljer själva vart ni vill placera den på er webbutik.

Det är också väldigt viktigt att uppdatera ofta – gärna en gång per dag. Försök få till en kommunikation. Ju fler kommentarer du har, desto mer synlighet och kostnadsfri marknadsföring kommer du att skapa.

Inte mer än nödvändig info
Ha bara med material av kvalité och lägg tid på att endast ha med relevant info.Har du råd och tips inom dit område, dela med dig. Ett annat bra tips är att få era medlemmar att känna sig unika. Erbjud tävlingar, presenter, rabatter eller information på er startsida som endast era medlemmar får ta del av.
Ta bra produktfoton, ladda upp bilderna på din fan-sida, gärna med en personlig kommentar till.

Bjud in!
Om du har ett nyhetsbrev så skicka gärna ut en inbjudan till dina prenumeranter via epost och berätta om din fansida och uppmuntra dem att gå med. Använd Facebook-loggan i ditt nyhetsbrev. Använd kreativa uppmaningar som ”Tipsa om ditt bästa köp på vår facebook-sida”.

Sociala insticksprogram till Facebook >>