Vad är Shopify? Lär dig om plattformen för e-handel med Iggy Agency, svensk certifierad Shopify Partner.
Vad är Shopify? Lär dig om plattformen för e-handel med Iggy Agency, svensk certifierad Shopify Partner.

Vad är Shopify? Anton Ekström Förklarar

Shopify är en ledande e-handelsplattform som hjälper företag att enkelt starta, driva och växa sina onlinebutiker. Den erbjuder en omfattande uppsättning verktyg som gör det möjligt för entreprenörer att bygga en professionell webbutik utan behov av tekniska kunskaper. Med Shopify kan du hantera allt från produkter och betalningar till frakt och marknadsföring, vilket gör det till ett populärt val för både små och stora företag.

Fördelar med Shopify

Shopify erbjuder en rad fördelar som gör det till ett attraktivt val för e-handelsföretagare:

Användarvänlighet

Shopify är känt för sin användarvänliga gränssnitt som gör det enkelt att skapa och anpassa din webbutik. Du behöver inga kodningskunskaper för att komma igång.

Flexibilitet

Plattformen erbjuder ett brett utbud av teman och appar som kan anpassas efter dina specifika behov. Detta gör det möjligt att skapa en unik och skräddarsydd butiksupplevelse.

Integrerade betalningslösningar

Med Shopify Payments eller en tredjepart betalningsleverantör kan du acceptera betalningar från alla större kreditkort och betaltjänster. Detta innebär en sömlös upplevelse för dina kunder och minskar behovet av externa betalningslösningar.

Mobilanpassning

Alla Shopifys teman är responsiva och ser bra ut på både stationära och mobila enheter. Detta är avgörande eftersom en stor del av e-handelsköp idag görs via smartphones.

Support och resurser

Shopify erbjuder dygnet-runt-support och omfattande resurser som guider, forum och utbildningsmaterial. Detta gör det enkelt att hitta hjälp och lösningar när du behöver det.

Starta E-handel med Shopify

Att starta en e-handel med Shopify är en smidig process. Här är en steg-för-steg-guide för att komma igång:

Registrera dig

Skapa ett konto på Shopify och välj en plan som passar dina behov. Du kan börja med en kostnadsfri provperiod för att testa plattformen innan du förbinder dig. Registrera dig här.

Välj ett tema

Bläddra bland Shopifys teman och välj en design som passar ditt varumärke. Alla teman kan anpassas efter dina preferenser. Välj ett tema här.

Lägg till produkter

Ladda upp produktbilder, beskrivningar och priser. Shopify gör det enkelt att hantera ditt produktlager och hålla koll på dina varor. Såhär lägger du till nya produkter i Shopify Admin.

Konfigurera betalningar

Ställ in Shopify Payments eller en annan betalningsleverantör, exempelvis Nets Checkout för att acceptera betalningar från dina kunder. Vi på Iggy Agency kan hjälpa dig att onboarda och konfigurera Nets Checkout helt kostnadsfritt. Nå ut till oss vid intresse eller läs mer på vår hemsida.

Anpassa din butik

Lägg till sidor som “Om oss” och “Kontakt” samt ställ in frakt och skatteregler. Använd Shopifys appar för att lägga till ytterligare funktioner som du behöver. Se alla appar som finns i Shopify Appstore.

Lansera din butik

När du är nöjd med din webbutik, publicera den och börja marknadsföra dina produkter. Såhär förbereder du din butik för lansering.

Behöver du hjälp? Anlita en Certifierad Shopify Partner

Att anlita en certifierad Shopify Partner byrå rekommenderas starkt för att säkerställa att din e-handel uppnår sin fulla potential. Certifierade partnerbyråer har djupgående kunskap och erfarenhet inom Shopify, vilket garanterar att du får den bästa möjliga rådgivningen och stödet. Ett exempel på en sådan byrå är Iggy Agency, som erbjuder omfattande tjänster från design och utveckling till marknadsföring och strategi. Med en certifierad partner kan du vara trygg i att din e-handelslösning är optimerad för framgång.

Ehandelsnack Podcast: Allt om Shopify

I detta avsnitt av Ehandelsnack delar e-handelsexperterna Anton Ekström och Marcus Höglund från Iggy Agency med sig av sina bästa insikter och strategier för att maximera försäljningen genom Shopify. Anton och Marcus beskriver hur du kan använda Shopifys olika verktyg för att locka kunder och skapa en mer effektiv och lönsam onlinebutik. De diskuterar allt från anpassning av din webbplats till analys av kunddata för att bättre förstå kundernas beteenden och behov. Avsnittet är fyllt med konkreta tips och råd som hjälper dig att ta din Shopify-butik till nästa nivå.

Vanliga Frågor om Shopify

Vad kostar Shopify?

Shopify erbjuder olika prissättningsplaner för att passa olika behov och budgetar, från grundläggande planer till avancerade alternativ för större företag. Se de senaste priserna här.

Är Shopify lämpligt för småföretag?

Ja, Shopify är idealiskt för småföretag tack vare sin enkelhet och flexibilitet. Det är en skalbar plattform som kan växa med ditt företag.

Kan jag använda min egen domän med Shopify?

Absolut, du kan använda din egen domän eller köpa en via Shopify. Detta hjälper till att stärka ditt varumärkesidentitet.

Är Shopify säkert att använda?

Ja, Shopify erbjuder robust säkerhet och regelbundna uppdateringar för att skydda din butik och kunddata.

Hur får jag support från Shopify?

Shopify erbjuder dygnet-runt-support via telefon, e-post och livechatt. Du kan också hitta hjälp i deras omfattande hjälpcenter och forum.

Kan jag integrera Shopify med andra plattformar och verktyg?

Ja, Shopify har integrationer med många populära plattformar och tjänster, inklusive sociala medier, marknadsföringsverktyg och bokföringsprogram.

Slutsats om Shopify

Shopify är en kraftfull och användarvänlig plattform som erbjuder allt du behöver för att starta och driva en framgångsrik e-handel. Genom att samarbeta med en certifierad Shopify Expert byrå kan du få den expertis och support som behövs för att ta din onlinebutik till nästa nivå. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren entreprenör erbjuder Shopify de verktyg och resurser som krävs för att lyckas i den konkurrensutsatta e-handelsvärlden. Och för den extra skjutsen längs vägen finns Shopify-byrån Iggy Agency, redo att ta din e-handelsresa till nya höjder.

Artikel skriven av: Anton Ekström, Shopify Expert på Iggy Agency