Svenska SEO-priset instiftades för att synliggöra e-handlare som genomfört SEO-insatser utöver det vanliga. Avsikten med Svenska SEO-priset är att synliggöra duktiga e-handlare inom området SEO. Med i juryn sitter företag som alla är experter inom digital strategi och SEO. 

Juryn bakom Svenska SEO-priset har utsett Sveriges mest synliga e-handelssajter.

Vinnarna har tagits fram genom att juryn har granskat utvecklingen i organisk synlighet över senaste året, trafikvärdet av den förbättring i synlighet och sajtens totala organiska synlighet, för att se vem utav finalisterna som har gjort det bästa SEO-arbetet i respektive kategori. Den sista fredagen i augusti offentliggjordes alla vinnare på At Six. Totalt utsågs en vinnare per kategori. Det fanns tjugo kategorier.

Svenska SEO-priset är en ideell organisation som instiftades år 2019, med Pixel Nordic som huvudsponsor. Ordförande för Svenska SEO-priset är Henrik Vikström. Juryn består av totalt elva personer som alla är framstående inom svensk e-handel, SEO och digital strategi. Pixel Nordic har en plats av elva i juryn. Läs mer om juryn och andra företag som sitter med i juryn längre ner.

Listan med de vinnande sajterna per kategori: 

Apotek och Hälsokost – apotekhjartat.se

Barn & Leksaker – jollyroom.se

Bil & Motorfordon – kvd.se

Byggvaror – hornbach.se

Böcker & Tidningar – akademibokhandeln.se

Kläder B2B – tingstad.se

Djur – vetzoo.se

Elektronik – elgiganten.se

Finans & Fintech – icabanken.se

Kläder & Mode – zalando.se

Kontorstillbehör – kontorsgiganten.se

Mat – coop.se

Möbler och Heminredning – chilli.se

Presenter – partykungen.se

Resor – tui.se

Skor – scorett.se

Sport & Fritid – stadium.se

Skönhet – lyko.se

Underhållning och Film – viaplay.se

Digitala Hälsotjänster – kry.se

“Det är en ära att få vårt operativa arbete med SEO uppmärksammat på en nationell nivå. Statyetten kommer att placeras centralt i vårt kök till allas beskådning.” – vinnare av Svenska SEO-priset 2019

“Arbetet med att ta fram Sveriges 20 bästa sajter har varit väldigt spännande. Vi i juryn har inte alltid varit överens om vilka parametrar som definierar ett gott SEO-arbete men slutresultatet blev mycket bra.” Jurymedlem

Se hela juryn här: svenskaseopriset.se