5 anledningar till varför nystartade e-handlare bör välja Klarna

Seriöst, vem känner inte till Klarna idag? vi använder det på ABS Wheels och har på kort tid växt otroligt mycket tack vare Klarnas enkla lösningar.

 

När tidningens ägare Johan Svenring kontaktade mig om att skriva en artikel så tog det inte många sekunder för mig att tänka på Klarna. De flesta här skriver om SEO, Copy och Digital marknadsföring i allmänhet men jag tänkte testa något nytt och lyfta upp en bra tjänst som hjälpt oss otroligt mycket. Vi är där vi är idag tack vare en bra betalpartner. Sen ska jag även tillägga att jag är lite av ett Klarna freak, jag tror att de flesta här känner till Snoop Dogg reklamen som gick på tv, man fick ju gåshud varje gång. Så himla bra!

 

Men nu ska vi gå in på varför jag rekommenderar Klarna!

 

  • Vår undersökning på ABS Wheels visar att hela 7 av 10 som köpte något genom vår e-handel gjorde det tack vare att vi erbjuder Klarna.
  • En annan undersökning visar att hela 6 av 10 konsumenter blir mer positivt inställda till en handlare om de erbjuder klarna och hela 4 av 10 väljer aktivt handlare som erbjuder klarna. Det är typ varannan svensk, så varför byta till en annan tjänst?
  • Något som många som ska starta e-handelsföretag inte känner till är att Klarna hanterar uppskattningsvis hälften av alla transaktioner inom svensk e-handel. Källa Starweb.
  • Vår administration har förenklats med över 600% sen vi bytte till Klarna. Våra kunder i butiken älskar att vi har Klarna, över 90% av våra besökare (fysiska butiken) köper med Klarna.
  • Har du anställda? välj Klarna. Deras interface är superenkelt. De har verkligen tänkt på UX. Våra anställda uppskattar det enormt.
  • Det finns så klart många andra skäl såsom köpar-skyddet och villkoren.

 

Ovanstående är i alla fall mina anledningar till varför du ska välja Klarna, håller du med? Om inte, varför?

 

PS, ABS har testat andra aktörer tidigare men vi bytte snabbt pga konverteringen. För vår del ökade konverteringen mycket så fort vi bytte till Klarna. Även en av våra systersajter fick liknande prognoser enligt Google Analytics.