Bli ännu mer eftertraktad i Google – Med Topdogs Länkscouten!

Topdog, en digitalbyrå som sysslar med SEO och Content marketing har skapat Länkscouten. Detta är en unik gratistjänst som letar runt hela nätet för att hitta de sajter som nämner din webbsida utan att länka till den. Det är så enkelt som att du skriver in din domän och sedan berättar Länkscouten för dig vilka som redan länkar till dig och vilka som inte gör det.

 

När ett varumärke nämns på andra hemsidor i form av en länk, hamnar det högre upp i Google samtidigt som mer trafik drivs till hemsidan i fråga – och det är mot just toppen alla vill. Att be om länkar på det här sättet kallas för “Mentions outreach” och är ett bra sätt att öka trafiken till din sajt och kännedomen om ditt varumärke. Detta är så kallad organisk marknadsföring och är en både effektiv och billig strategi som företag bör använda sig av i dag.

 

-Tänk på en länk som en recension. Desto fler och bättre recensioner du har, desto mer trovärdigt blir ditt varumärke, säger Topdogs ägare Christian Rudolf.

 

Länkscouten gör helt enkelt att det som många anser vara svårt blir enkelt. Allt du som företags- eller sajtägare behöver göra är att skriva in ditt domännamn och din mejladress i fälten – sedan sköter Länkscouten resten. Det du får i slutändan är ett mejl med alla webbsidor som nämner din sajt, men inte länkar till den.

 

Efter att Topdog utvecklat Länkscouten använde de tjänsten själva under en längre tid internt och upptäckte att den gav mycket givande resultat. Då kände de att det var dags att dela med sig av denna underlättande tjänst till andra.

 

– Det här är ju lite som att avslöja industrihemligheter. Men… håll till godo, säger Christian Rudolf.