Så slipper du lusläsa ingredienslistor på maten

Är du också trött på att läsa ingredienslistor? Med appen eatersmap få du snabbt svar på frågan ”Kan jag äta det här?” vilket är viktigare idag än någonsin tidigare med tanke på allergier, intoleranser, kostinriktningar, hälsotankar, religiösa övertygelser… Appen har blivit en succé och flera kända hälsoprofiler har under veckan uppmärksammat appen.

Appen eatersmap är byggd av entreprenören Johan Björklund och skapades på grund av egna svårigheter att navigera rätt med inköpslistan i mataffären.
– Om man exempelvis ska handla gluten- och äggfritt och dessutom vill undvika citronsyra – är det lätt bli förvirrad. För det första är texten på innehållsförteckningen på de olika förpackningarna ofta väldigt liten och svårläst. Sedan blir nästa problem att man ska kunna memorera en tillsats flera olika namn och beteckningar. Det är verkligen inte lätt, säger Johan Björklund.

Han jag äta det här?
Med appen få man svar på frågan ”Kan jag äta det här?”. Man skapar bara sin personliga matprofil genom att välja just sina unika maps (ditt personliga filter med vad man vill undvika), sedan skannar man ett livsmedel och får snabbt svar på om den är okej eller inte för just dig.
– Medvetenhet och att man väljer sin mat noggrant, det är framtiden. Appen har blivit oerhört uppskattad och många använder beskriver att ”deras vardag har blivit räddad”, säger Johan Björklund.

Säljer matfilter vidare
eatersmap säljer också sina unika matfilter vidare till olika aktörer (bolag inom funktionsmedicin och matvarukedjor) som vill hjälpa patienter/kunder att snabbare och lättare göra rätt val.
– Vi för dialog med flera av Sveriges ledande matvarukedjor, berättar Björklund.

https://app.eatersmap.com/