Inom digital marknadsföring är det numera rörlig bild som står för den stora tillväxten och en mängd annonsörer har under de senaste åren sett stora försäljningsökningar när de knäckt koden runt hur man annonserar med video. Anders Willstedt från video-retargeting-bolaget Revidy ger 4 anledningar till varför e-handlare ska storsatsa på digital produktvideo under 2019.

 

Nu finns det inte längre någon människa kvar på jorden som fötts under en period då rörlig bild inte fanns, och vi har alla en relation till film som annonsmedium. Trots dokumenterad effekt hos pris-produkt-videos, väljer många e-handlare fortfarande att göra sin retargeting-annonsering med stillastående bild- eller textannonser. Här är de fem bästa anledningarna till varför du under 2019 ska retargeta dina kunder med produktfilmer.

4. Med video når du andra målgrupper
Genom åren har det gjorts en stor mängd studier runt vilka målgrupper som attraheras av och interagerar med klassiska text-, bild-, och videoannonser. Som exempel har man nyligen kunnat visa att personer under 40 responderar bättre på rörlig bild än stillastående banners, och då kan man ju fråga sig varför så få väljer att göra automatiska produktvideos i sin retargeting?

3. Tränger igenom bruset
Video har en unik förmåga att tilldra sig vår uppmärksamhet. Sedan miljoner år har vi människor naturligt dragit blicken till de rörelser vi uppfattar. Studier har visat att produktretargeting med video ökar ROI med upp till 49% jämfört med statiska banners. I en studie 2018 svarade 70% av annonsörerna att videoannonser av den anledningen i framtiden kommer få en mycket viktigare roll i deras annonsportfölj.

2. Bygger varumärke
Studier har visat att vi minns rörligt material mycket bättre än stillastående. 80% av de personer som i en studie exponerades för rörliga annonser kunde efteråt redogöra för de videos de sett. För stillastående annonser var det bara 20% som kunde berätta vilka varumärken de exponerats för.

1. Massor av ackumulerad kunskap för fantastiska resultat
Digital videoannonsering har under de senaste åren hypats som extremt effektivt när det gäller att nå goda resultat, men kunskapen om kraften hos rörlig bild har naturligtvis funnits i reklambyråbranschen sedan TV:n uppfanns. 70 år av reklambyråvärldens ackumulerade kunskap inom pris-produkt-filmer kan direkt användas när du ska skapa stora mängder effektiva videoannonser för dina produkt. Ytterst få har ännu greppat denna möjlighet.


Revidy-teamet är givetvis på plats på D-congress i Göteborg den 7:e mars.
Skynda dig att kontakta
sales@revidy.com för att boka ett möte.